Miks inimesed käsi ei pese?

Ma olen siin liiga paljudel kordadel märganud, et inimesed lihtsalt ei pese käsi pärast tualetis käimist. Olen näinud nii nooremaid kui ka vanemaid inimesi ja noori emasid lastega. Kuidas see võimalik on? Miks nad seda ei tee?

wash-hands-2631777_1280

Ma polnud varem selle peale pikemalt juurdlema jäänud, aga ükspäev märkasin Facebookis ühes siin elavate välismaalaste grupis postitust, kus üks Ameerikast pärit õpetaja kurtis, et tema õpilastel ei ole siin mitte mingit käte pesemise harjumust.  Ma hakkasin kohe huviga kommentaare lugeda ja tuleb välja, et ma pole sugugi ainus, kes seda käte mitte pesemist on märganud 😀

Mõned koolides töötavad inimesed kirjeldasid olukordi, kus koolides lihtsalt ei ole ei tualettides kätepesuvahendit :O Ma ei saa aru, kuidas see võimalik on. Üks naine oli siis juhtkonnalt käinud aru pärimas ja sai vastuseks, et lapsed tekitaksid seebiga tualettides liiga suure segaduse 😀 See ei ole normaalne! Juhtkond oli nõus teda vedelseebiga varustama vaid juhul, kui ta seda enda käes hoiab ja vajadusel lastele ise käte peale paneb. Vähemalt midagigi. 😀

Ma täitsa imestasin kui paljud inimesed kirjeldasid olukordi, kus tualetist väljudes nende töökaaslased isegi ei vaata kraanikausi poole ja sammuvad otsejoones välja. Pole ka ime, et laste hulgas see käte pesemise samuti väga au sees pole.  Lisaks oli üks mees kirjeldanud olukorda, mil ta oli tualetis töökaaslaselt käte mitte pesemise kohta küsinud ja saanud vastuseks, et ta käis vaid pissil ja siis ei ole vaja ju käsi pesta 😀 Oeh! Loodan siiski, et käte pesemine muutub varsti normiks ka Hispaanias! 😀 Senikaua hoian ma alati käte desinfitseerijat kotis 😀

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.